İSTANBUL / ÜMRANİYE - Ümraniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz Ümraniye Endüstri Meslek Lisesi adıyla 1981/1982 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 5 Ağustos 1981 tarih ve 19737 sayılı emirleri ile eğitim ve öğretime açılmıştır.

Açılışı Elektrik bölümü ile başlamış; 1982/1983 Eğitim Öğretim yılında Yapı Ressamlığı bölümü, 1983/1984 Eğitim Öğretim yılında Döküm, Elektronik, Metal İşleri, Tesisat Teknolojisi, Tesviye ve Yapı bölümleri, 1985/1986 Eğitim Öğretim yılında ise Bilgisayar ve Makine Model bölümleri açılmıştır. MEGEP kapsamında gerçekleşen değişikliklerle şu anda toplam 7 alanda eğitim öğretim devam etmektedir.(Bu alanlarla ilgili bilgiyi Alanlar sayfamızda bulabilirsiniz.)

1986/1987 Eğitim Öğretim yılında Teknik Lise açılmış olup, Bilgisayar, Makine ve Yapı Ressamlığı Bölümleri ile devam etmiş ve okulun adı artık Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olmuştur.

2005/2006 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar bölümü açılmıştır.

Okulumuz 2003 yılından itibaren depreme karşı dayanıklı olması için tüm binalarda güçlendirme işlermine başlamış ve üç atölye ve ana binada güçlendirme işlemi tamamlanmıştır. Bu kapsam da Bilgisayar-Elektrik atölye binası yıkılmış olup, yerine yenisi yapılmıştır.

Okulumuz bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetler için bir kütüphane, genel amaçlı bir konferans salonu mevcuttur. Spor faaliyetleri için açık voleybol ve basketbol sahaları bulunmaktadır.

Masa tenisi, atletizm, futbol, satranç, müzik vb. konularda aktif bir biçimde öğrenci katılımlı çalışmlar da her yıl tekrarlanmaktadır. Bu tarz faaliyetlerden dolayı çok sayıda başarı ve ödüller kazanılmıştır.

Ümraniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplam 25.240 metrekarelik bir alan üzerin kurulmuştur. Bu alan üzerinde bir ana öğretim binası ve dört atölye binası ile on dairelik iki resmi lojman binası bulunmaktadır.

Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 20.07.2022 19:04 - Görüntülenme: 11421